Tükörtojàs készîtése
4 DOLOG, AMIRE FIGYELJ, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A TÜKÖRTOJÁS – A SÜTÉS HŐFOKA SEM MINDEGY
A tükörtojás sütése egyszerűnek tűnik, de igazából még a legrutinosabb szakácsok is óvatosságra intenek a készítésénél, hisz nagyon könnyen el lehet rontani a mutatós finomságot.
A tükörtojást nem csak reggelire érdemes fogyasztani, gazdagítható vele szendvics, Holstein módra pakolható sült húsokra vagy burgonya tetejére, de főzeléket is meg lehet koronázni vele. Tápláló és ízletes finomság, de egyszerűsége ellenére vannak bizonyos aranyszabályok, melyeket kötelező betartani a készítésénél.
A tükörtojás akkor a legmutatósabb, ha folyós a sárgája, de nem mindenki szereti így, jól átsütve is nagyon finom. Így vagy úgy, a tükörtojás készítésénél oda kell figyelni néhány egyszerű dologra, ezek betartásával elkerülhető a malőr, mutatjuk, mire ügyelj a készítésénél.
Frissesség
Az egyik fontos szabály, hogy mindig friss tojásból készüljön. A tükörtojást tárolni tilos, mivel hamar megromolhat, épp ezért érdemes rögtön, még melegen elfogyasztani.
Teflonos serpenyő
Sutesnel sokat szàmît, hogy milyen serpenyőben készül a tojás. A legjobb a teflonos, tapadás mentes, vastag talpú serpenyő, a vékonyabb vàltozatban könnyen leragad.
Kevés zsîradék
A tojás alá 1-2 evőkanál olaj bőven elég.
Lassú sütéssel lesz golyós a közepe. A tojàsnak 4-5 perc elég lassú lángon.
SzínesVilága cikk ajánló