Uborka
Terítéken az uborka: nem csak salàtanak vagy kovàszolva finom szezon egyik kedvelt zöldsége az uborka, amelyből nem csak salátát, hanem kapros krémlevest, vagy sajtkrémlevest, vagy sajtkremmel töltött tekercset is készíthetünk. Emellett frillen pîrîtva is nagyon finom. Lássuk a recepteket!
Sajtkrémmel töltve
Hozzávalók:
1 db uborka
20 dkg krémsajt
1 gerezd fokhagyma
Îzlés szerint só bors
Friss menta levél a díszítéshez
Elkészítés: Egy edényben keverjük össze a krémsajtot az előzőleg megtîsztîtott és összezúzott fokhagymàval, majd îzlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Mossuk meg az uborkát és hosszàbban vágjunk belőle vékony szeleteket. Tegyünk egy kisebb adag krémet a zöldség szelet egyik szélére és óvatosan tekerjük fel. Ha szükség, akkor fogpiszkalóval tűzzük össze a tekercset. Friss menta levelet dîszîtve tàlaljuk.
Grillen pîrîtva
Hozzàvalók:
8-10 db saláta uborka
4 ek olîvaolaj
Vörösborecet
Zúzott fokhagyma
Só
Az olîva olajat a vörösbor ecetet a zúzott fokhagymával összekeverjük és hozzáadjuk a zöldséget, és hagyjuk àllni 10-15 percig. Ezután helyezzük a grillràcsra az uborkát és közepes fokozaton enyhén pîrîtsuk meg. Kînàljunk mellé fokhagymás joghurtot.
Hideg krémleves
Hozzàvalók:
2 db uborka
2 gerezd fokhagyma
1 pohàr natúr joghurt
2 ek friss kapor
2 ek friss petrezselyem apróra vàgva
Îzlés szerint só
Elkészítés: tîsztîtsuk meg és vágjuk össze a zöldségféléket. Tegyük az uborkát és a fokhagymàt egy edénybe, adjuk hozzà a citromlevet, a joghurtot, a zöld fűszereket, és îzles szerint sózzuk meg. Öntsük hozzà 3-4 dl vizet és az egészet turmixoljuk össze. Fagyasztàs előtt jól hűtsük le. Friss kaporral megszórva és uborkàval dîszîtve tàlaljuk.
SzínesVilága cikk ajánló